Even voorstellen

Natuurgeneeskundig therapeut

Mijn naam is Irene Sievers en ik ben 53 jaar oud. Mijn man en ik hebben samen vijf kinderen die we als een enorme rijkdom beschouwen. Onze kinderen zijn allen het huis uit en mijn partner en ik wonen sinds 2013 samen met onze twee katten en vissen op de mooie Utrechtse Heuvelrug.

Wat een voorrecht om hier te mogen wonen! Daarvoor woonde en werkte ik 31 jaar in Amsterdam. Een mooie stad maar ook zo druk. En mijn baan in de commerciële sector bracht me op een gegeven moment ook geen rust meer, ik merkte dat er steeds meer energie uitging die niet aangevuld werd. Kortom, er ontstond een continue stressvolle situatie die niet zo gunstig was voor mijn gezondheid.

Het was tijd voor verandering. En zoals vaker gebeurt in een levensfase die om verandering vraagt, zocht ik ook op beroepsmatig vlak een nieuwe bestemming. Deze heb ik gevonden in een opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut en NES Practitioner. Al van jongs af aan voelde ik een diep respect voor de natuur en hoe ingenieus alles in elkaar zit. En ik besefte in mijn veranderingsfase dat ook de mens zo ingenieus in elkaar zit, en dat ons lichaam en onze geest goed op elkaar inwerken, mits er evenwicht heerst in en tussen alle fysieke en geestelijke processen.

Helaas zijn er in onze maatschappij allerlei factoren die verstoringen en blokkades  op fysiek en geestelijk vlak kunnen veroorzaken. Maar ik heb goed nieuws voor je: ik ken veel methoden om je te helpen bij het herstel van je fysieke en geestelijke processen waardoor je je weer beter en gezonder zult voelen!

Opleidingen:

Paramedisch Natuurgeneeskundig therapeut

In mijn praktijk pas ik verschillende natuurgeneeskundige behandelmethodieken toe die allen tot doel hebben om een verstoord evenwicht te corrigeren en het zelfhelend vermogen te activeren. Deze methodieken zijn therapeutische massages (voetreflexologie, shiatsu en lymfedrainage), Schüssler celzout-therapie (aanvulling van benodigde lichaamseigen mineraalzouten), Bach remedies (met de kracht van bloesems naar een harmonische gesteldheid) en coaching (bewustwording van mentale blokkades).

NES Health  Practitioner 

Als NES Health Practitioner werk ik met het NES Health Systeem (gelinkt aan de Chinese geneeskunst). Het uitgangspunt van NES Health is dat energie en informatie onze gezondheid besturen. Als er verstoringen/blokkades zijn, kan het evenwicht en de informatieprocessen tussen de cellen in het lichaam verstoord raken. Door een NES-therapie kan het evenwicht hersteld worden. De therapie heeft drie componenten: een lichaamsscan, een miHealth behandeling (elektromagnetische stimulatie en bio-elektrostimulatie) en de NES infoceuticals (druppels met kleine micromineralen die zijn gecodeerd met informatie).

Natuurvoedingsdeskundige

Natuurvoeding is eten zoals de natuur bedoeld heeft, en dat met zorg en respect voor natuur en dier tot stand is gekomen. Een belangrijk aandachtspunt in de natuurvoeding is de zuur-base verhouding in het lichaam. Als dit verstoord is, kunnen er allerlei klachten en ziektes optreden. Door aanpassing van het voedingspatroon kunnen veel klachten verlicht en zelfs opgelost worden. En zoals Hippocrates al heeft gezegd: ”Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”.

 

Irene Sievers

Volg mij op Social Media:

Behandelmethoden

N

NES Health-therapie

Energie en informatie besturen onze gezondheid

N

Schüssler celzouten

Aanvulling van lichaamseigen mineraalzouten

N

Massages

Verschillende therapeutische vormen zoals voetreflexologie en shiatsu

 

 

N

Natuurvoeding

Eten zoals de natuur bedoeld heeft

Aanbevelingen

Mooie, ruim opgezette praktijk. Heerlijke, rustige ligging met prachtig uitzicht op een bosrijke tuin. Duidelijke uitleg met goed eindresultaat voor wat betreft de toepassing met de Nes Health, waarvoor ik onder behandeling was.
Bert (67)

Fondsenwerver

Er wordt alle tijd en aandacht gegeven bij een consult van Irene. Fijne massage en  de aanraking met de electro pulsen is een bijzondere ervaring. Zeker een aanrader!
Cicilia (39)

Kunstenares

Wil jij op een natuurlijke wijze jouw gezondheid verbeteren?

Praktijk Terug naar Evenwicht

Mijn praktijk is gelegen in het mooie Leersum. De praktijkruimte hebben wij een  naam gegeven, namelijk de Zonnekamer. Als de zon schijnt, lijkt de hele kamer te veranderen en is het net alsof een mooie zonnelamp aangaat. De zonnekamer grenst aan onze tuin wat een heerlijke rust geeft.

De vogels componeren vaak de mooiste melodieën. De praktijk is goed bereikbaar per auto, openbaar vervoer en lopend. Wie met de auto komt, heeft voldoende parkeermogelijkheden in de straat. En het parkeren is trouwens gratis. In Leersum komen per uur meedere bussen uit verschillende richtingen.

Vanaf de dichtstbijzijnde bushalte is het 10 minuten lopen tot de praktijk. Mocht je minder goed ter been zijn, is dit ook geen probleem. De zonnekamer bevindt zich op de begane grond. Graag verwelkom ik je in de Zonnekamer!

Terug naar Evenwicht

Praktijkinformatie:

Terug naar Evenwicht

M.C. Verloopweg 38
3956 BR Leersum

0031 6 2031 0238
info@terugnaarevenwicht.nl

Kvk-nummer: 64073148

BTW-nummer: NL156118464B01