Heb jij maag- en darmklachten? Lees dan snel verder!

Unieke dag voor mensen met maag- en darmklachten op zaterdag 25 mei 2019

Heb je vaak last van je darmen? En kijk je er tegenop om uit te gaan eten? Of anders te eten? Of om naar een verjaardag te gaan?

Dan is de ‘Een andere kijk op darmklachten’ dag iets voor jou!

In Nederland heeft ca. 20 % van de bevolking in meer of mindere mate last van hun darmen. Soms is er door de huisarts Prikkelbaar Darm Syndroom gediagnosticeerd, maar het zou ook kunnen dat je bij de groep behoort die denken dat darmproblemen er nu eenmaal bij horen.

Maag- en darmproblemen kunnen een behoorlijke stempel leggen op het dagelijkse leven. Reguliere medicijnen en diëten helpen lang niet altijd. De complementaire geneeswijzen kunnen dan ook bij prikkelbare darmen waardevolle hulpmiddelen zijn.

En daar gaat de dag “Een andere kijk op darmklachten” over. Op deze dag komen verschillende natuurlijke geneeswijzen aan bod waarmee je na deze dag meteen verder aan de slag kunt. Uiteraard wordt er ook ingegaan op voeding, en dan specifiek op het Fodmap dieet. Dit dieet heeft zich bewezen als een voedingswijze die de prikkelbare darm symptomen kan verlichten. 

Welke workshops kun je verwachten

Voeding: alle ins en outs over de rol van voeding bij prikkelbare darmen om je wegwijs te maken in de wirwar van mogelijke effecten van voeding. We gaan jouw persoonlijke voedingspuzzel in kaart te brengen zodat je thuis weer verder kan. Ook het Fodmap dieet komt aan bod en je kunt gratis recepten meenemen.

Meditatie: het is wetenschappelijk aangetoond dat er een verbinding tussen de hersenen en de darmen is. Als wij ons bijvoorbeeld gestresst voelen, kan dit direct invloed hebben op onze darmen. Meditatie kan helpen om te ontstressen. 

Natuurgeneeskunde: Er wordt ingegaan op de helende effecten van lichaamseigen minerale zouten en voetreflexologie voor de darmen.

Zhineng Qigong: een Chinese bewegingsleer die ervoor zorgt dat het buik-/darmgebied (ons onderste energiecentrum) wordt versterkt en verse levensenergie door het hele lichaam kan stromen. Dit bevordert onder andere de spijsvertering en het zenuwstelsel komt in evenwicht. Ook leren we hoe we onze “mastermind” kunnen inzetten om vitaal en gezond te worden. 

 

Volg mij op Social Media:

Wie zijn wij?

De dag “Een andere kijk op darmklachten” wordt georganiseerd door vier natuurgeneeskundige therapeuten.

Speciaal voor mensen met prikkelbare darmen zijn wij dit unieke samenwerkingsverband aangegaan. We hebben namelijk in onze praktijken ervaren dat complementaire behandelwijzen een waardevolle toevoeging kunnen zijn om maag- en darmklachten. Wil je meer weten over ons? Klik dan op onderstaande namen:

Susanne Cruijff

Noortje van Ingen

Josien van Dantzig

Irene Sievers

 

Waar vindt het evenement  “Een andere kijk op darmklachten” plaats?

Het evenement zal plaatsvinden in Instituut Sansoma op zaterdag 25 mei 2019. Instituut Sansoma is gevestigd in het mooie plaatsje Doorn, midden in het land. Zodat het ook bereikbaar is voor jou!

Lunch en tussendoortjes zullen uiteraard allemaal afgestemd zijn op het Fodmap dieet. Zo kun je direct ervaren wat dit dieet met je darmen doet.

Kijk voor meer informatie en gratis weggevers op www.eenanderekijkopdarmklachten.nl

Of meld je meteen aan, omdat je het waard bent!

 

Volg mij op Social Media:

Workshops

N

Voeding en recepten

Alle ins en outs over voeding

N

Meditatie

Ontstressen door meditatie

N

Natuurgeneeskunde

Natuurlijke hulpmiddelen 

 

N

Zhineng Qigong

Versterking van jouw darmgebied

Wij kijken ernaar uit om je kennis te laten maken met fantastische hulpmiddelen om de darmen weer in balans te brengen!

Nieuwsgierig geworden? Meld je aan of stel je vragen!

Praktijk Terug naar Evenwicht

Mijn praktijk is gelegen in het mooie Leersum. De praktijkruimte hebben wij een  naam gegeven, namelijk de Zonnekamer. Als de zon schijnt, lijkt de hele kamer te veranderen en is het net alsof een mooie zonnelamp aangaat. De zonnekamer grenst aan onze tuin wat een heerlijke rust geeft.

De vogels componeren vaak de mooiste melodieën. De praktijk is goed bereikbaar per auto, openbaar vervoer en lopend. Wie met de auto komt, heeft voldoende parkeermogelijkheden in de straat. En het parkeren is trouwens gratis. In Leersum komen per uur meedere bussen uit verschillende richtingen.

Vanaf de dichtstbijzijnde bushalte is het 10 minuten lopen tot de praktijk. Mocht je minder goed ter been zijn, is dit ook geen probleem. De zonnekamer bevindt zich op de begane grond. Graag verwelkom ik je in de Zonnekamer!

Terug naar Evenwicht

Praktijkinformatie:

Terug naar Evenwicht

M.C. Verloopweg 38
3956 BR Leersum

0031 6 2031 0238
info@terugnaarevenwicht.nl

Kvk-nummer: 64073148

BTW-nummer: NL156118464B01